Brownie z fasoli

Składniki:

1,7 puszki czerwonej fasoli 

1 tabliczka gorzkiej czekolady (powyżej 70 proc.)
2 dojrzałe banany
3 jajka
1 łyżka karobu (zamiennie 2 łyżki kakao)
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 

 

Wykonanie:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, fasolę dokładnie płuczemy i odsączamy na sitku. Wszystkie składniki blendujemy razem, wylewamy do formy i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Po wyłączeniu piekarnika zostawiam jeszcze w środku na 10 minut. Smakuje jak brownie i nic a nic nie czuć fasoli.

m-jaskolka_do_podmiany

Magdalena Jaskółka

Trener i współzałożyciel Power Training  oraz trener personalny z Warszawy. Pasjonatka zdrowego stylu życia uwielbiająca eksperymenty w kuchni.

Fot. Archiwum Magdalena Jaskółka