Brownie z fasoli
Składniki:
1,7 puszki czerwonej fasoli
1 tabliczka gorzkiej czekolady (powyżej 70 proc.)
2 dojrzałe banany
3 jajka
1 łyżka karobu (zamiennie 2 łyżki kakao)
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Wykonanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, fasolę dokładnie płuczemy i odsączamy na sitku. Wszystkie składniki blendujemy razem, wylewamy do formy i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Po wyłączeniu piekarnika zostawiam jeszcze w środku na 10 minut. Smakuje jak brownie i nic a nic nie czuć fasoli.
Magdalena Jaskółka
Trener i współzałożyciel Power Training oraz trener personalny z Warszawy. Pasjonatka zdrowego stylu życia uwielbiająca eksperymenty w kuchni.
Fot. Archiwum Magdalena Jaskółka
Komentarze
komentarze