Domowe fit lody

Składniki:
– szklanka mrożonych owoców (truskawki/maliny/borówki)
– 2 średnie banany mrożone (możesz użyć 1 banana świeżego i 1 zamrożonego, aby łatwiej zmiksować produkty)
– ok. 4–5 łyżek płynnego mleka kokosowego
– porcja izolatu białka (u mnie roślinne sunwarrior waniliowe)
– 2 łyżeczki wiórków kokosowych
– sproszkowany imbir, cynamon cejloński
*opcjonalnie 1–2 łyżeczki karobu/ew. kakao dla uzyskania czekoladowego smaku

Wykonanie:
Owoce wyjmij odpowiednio wcześniej z zamrażarki, aby nie były zbyt mocno zamrożone. Dodaj do pojemnika owoce, izolat białka, mleko kokosowe i ewentualne dodatki (imbir, cynamon, ew. kakao/karob). Zmiksuj na gładką masę za pomocą blendera lub innego urządzenia rozdrabniającego. Śmiało dodaj więcej mleka kokosowego, aby utrzymać pożądaną konsystencję. Przed podaniem posyp wiórkami kokosowymi i ewentualnie resztą drobnych owoców. Smacznego!
O autorce:

Daria Łukowska – dietetyczka zafascynowana leczeniem dietą i poszukiwaniem niestandardowych rozwiązań standardowych problemów. Trenerka personalna wielbiąca przerzucanie żelastwa i bieganie. Promuje akcję #formanażycie, w której zachęca do unikania skrajności w dążeniu do „idealnej” sylwetki oraz odnalezienia równowagi – trening nie może być przykrym obowiązkiem, a przyjemnością i strzałem endorfin, a sposób żywienia nie może skazywać nas na głodowanie i wieczne poczucie „bycia na diecie”. Prywatnie zauroczona psychologią i rozwojem osobistym. Prowadzi stronę: www.darialukowska.pl