Fit szarlotka z cieciorki

Składniki:
– 200g cieciorki
– 4 jaja
– 400g jabłek
– 2 łyżki cynamonu
– łyżeczka proszku do pieczenia
– słodzik według uznania (ksylitol/erytrytol/stewia)

Wykonanie:
Cieciorkę gotować pod przykryciem około 1h. Wylać wodę i zostawić do wystygnięcia. Następnie zblendować wszystkie składniki na gładką masę.
Masę przelać do formy i piec w temperaturze 170′ C około 50 minut.
Szarlotkę można polać jogurtem naturalnym i posypać cynamonem.

O autorce:
Magdalena Jasińska – studentka logopedii. Jednocześnie spełnia się realizując swoją największą pasję – sport. Aktywność fizyczna towarzyszy jej od najmłodszych lat. Pewnego dnia postanowiła pogłębić swoją wiedzę na ten temat i tak już od ponad dwóch lat jest Instruktorem zajęć grupowych fitness. Stale podnosi swoje kwalifikacje uczestnicząc w szkoleniach i konwencjach. Uwielbia eksperymentować w kuchni, „odchudzać” jedzenie i zamieniać składniki na te „lepsze”.