Koktajl czekoladowy

Pożywny i przepyszny. Szybko nasyci i doda energii. Wykonanie jest banalnie proste:

Składniki na jeden koktajl:

– połówka dużego awokado

– 6 daktyli

– 2 łyżki pasty kokosowej

– garść migdałów/ nerkowców

– 3 łyżeczki kakao

– 100-200ml dowolnego mleka roślinnego/ wody (w zależności od preferowanej gęstości)

– wanilia

– cynamon

Wykonanie:

Obieramy awokado, usuwamy z niego pestkę. Wszystkie składniki razem miksujemy w blenderze. Przelewamy do szklanki i gotowe!

O autorce:

Agnieszka Pankowska – pasjonatka zdrowego stylu życia. Z wykształcenia prawnik, z zamiłowania dietetyk i trener. Tą drugą drogą postanowiła podążać. Od kilku lat pracuje jako instruktor, trener personalny oraz doradca ds. żywienia. Nieustannie poszerza swoją wiedzę, regularnie biorąc udział w polskich oraz międzynarodowych szkoleniach. Autorka strony na Facebooku AgnaFit.