Krewetki na słodko-ostro

Składniki:

  • 250 g krewetek (mogą być mrożone)
  • papryczka chilli,
  • awokado,
  • 4 truskawki,
  • ½ mango,
  • cytryna, sól, przyprawa ostra papryka.

Wykonanie:

Awokado kroimy na mniejsze części, kropimy cytryną i ugniatamy widelcem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Możemy również na tym etapie dodać posiekane papryczki chilli. Krewetki, jeśli są mrożone, zostawiamy na sitku, aż się rozmrożą. Nie polewamy wrzątkiem. Marynujemy w odrobinie oliwy i przyprawiamy ostrą papryką i solą. Podsmażamy na patelni odrobinę czosnku na łyżce oleju kokosowego i dorzucamy krewetki. Smażymy przez ok. 10 min. na średnim ogniu. Można również wrzucić krewetki na grilla. Mango i krewetki kroimy w paseczki. Wszystko razem ładnie komponujemy i polewamy kremowym balsamico.

O autorce:

Aleksandra Ramos  – Coach i trener rozwoju osobistego. Zajmuje się branżą fitness od strony biznesowej. Z zamiłowania crossfiterka, uwielbia biegi ekstremalne i treningi terenowe. Prowadzi bloga o zdrowym stylu życia, pisze o jedzeniu, sporcie i coachingu.