Nadziewane cukinie z indykiem, fasolą i pomidorami

Składniki (porcja dla dwojga):

2 małe cukinie

Ok. 250 g mielonego mięsa z indyka

pół puszki pomidorów

pół puszki czerwonej fasoli

mała papryka czerwona

mała cebula

kilka listków świeżej bazylii

sól, pieprz

łyżka oliwy

łyżeczka chili

mały kawałek sera feta

Wykonanie:

Cukinie myjemy i łyżką wydrążamy środek. Na oliwie podsmażamy poszatkowaną cebulę i paprykę. Dodajemy mięso z indyka i smażymy. Pod koniec smażenia wlewamy pomidory wraz z sokiem i dusimy na wolnym ogniu do zgęstnienia. Wrzucamy fasolę, doprawiamy bazylią, pieprzem, solą i chili. Nadziewamy cukinie, a na wierzch układamy kawałki fety i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym ok. 30 minut, aż warzywa zmiękną.

O autorze:

Instruktor sportu o specjalności kulturystyka, trener personalny, trener BOOT CAMP Polska oraz dyplomowany specjalista ds. żywienia. Uczy się od najlepszych, a uczestnicząc w licznych szkoleniach i konferencjach, poszerza swoją wiedzę i umiejętności w dziedzinie sportu i żywienia. Jako miłośnik treningów siłowych, biegania i szeroko pojętej aktywności fizycznej krzewi w ludziach zainteresowanie sportem i zdrową dietą.