Nowość od SuperFish: Hummus z białej fasoli

Dobra wiadomość dla wszystkich, którzy tej wiosny troszczą się o swoją formę i sylwetkę, a szczególnie dla wielbicieli wszelkiego rodzaju past, sosów i serków kanapkowych. Marka SuperFish właśnie wprowadziła do swojej oferty nowy produkt bogaty w białko – kremowy hummus z białej fasoli z dodatkiem ryb gotowanych na parze.

Dzięki zastosowaniu białej fasoli jest też mniej kaloryczny niż tradycyjny hummus. Podobnie jak pozostałe produkty tej marki, wśród składników hummusu nie znajdziemy substancji konserwujących, zagęszczających i sztucznych barwników.

Hummusu Superfish warto spróbować także ze względu na jego składniki odżywcze. Fasola jest trzecim po soi i grochu źródłem białka, ma go więcej niż mięso. Jest również bogatym źródłem witamin z grupy B, a szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie, poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia. Doskonale wpływa na układ odpornościowy i nerwowy. Do wartości odżywczych ryb chyba też nikogo nie trzeba przekonywać. Makrela zawiera bardzo duże ilości kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 wspomagających pracę mózgu, obniżających cholesterol i działających przeciwbólowo. Pstrąg polecany jest osobom z chorobami serca, zawiera też witaminy z grupy B, potas, fosfor, selen, magnez wapń. Tuńczyk natomiast jest dobrym źródłem witaminy D, wpływającej dobroczynnie na stan naszych kości, odporność i ogólne samopoczucie.

Nowe hummusy SuperFish polecamy z tradycyjnym chlebem pita albo jako dip ze świeżymi warzywami np. z marchewką, selerem naciowym czy papryką.

Fot. Graal