Pankejk z truskawkami, kokosem i czekoladą

Składniki:
– 2 jajka
– 1 łyżka płatków jaglanych
– 1 łyżka płatków gryczanych
– 1 łyżka gorzkiego kakao
– szczypta cynamonu

Na wierzch:
– pokrojona czekolada własnej produkcji (gorzkie kakao + olej kokosowy + miód. Do rozpuszczonego oleju dodajemy gorzkie kakao i odrobinę miodu – wstawiamy do lodówki, do zastudzenia i gotowe)
– truskawki, ilość wg własnego uznania, w końcu korzystamy z sezonu w pełni 🙂
– wiórki i płatki kokosowe

Wykonanie:
Ubijamy białka jajka na dość sztywną pianę, dodajemy żółtka, płatki, kakao, cynamon. Obsmażamy na patelni (u mnie na odrobinie masła klarowanego) z obu stron po dwa razy.
Szykujemy top – podgrzewamy truskawki w rondelku i układamy na pankejku z czekoladą i kokosowymi dodatkami.