Sałatka z rukolą i serem pleśniowym ze słodkim akcentem

Składniki:

2 duże garści umytej rukoli

1 słodka pomarańcza

60 g sera pleśniowego

garść orzechów włoskich

garść suszonej żurawiny

Sos:

1 łyżka płynnego miodu

1 łyżeczka octu balsamicznego

4 łyżki oleju rzepakowego

 

Wykonanie:

Pomarańczę obrać i pokroić na mniejsze części. Ser pokroić. Na talerzu ułożyć umytą i osuszoną rukolę wraz z pomarańczami, orzechami, żurawiną i serem. Całość skropić sosem.

O autorce:
Katarzyna Czyrnek
Absolwentka Podhalańskiej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nowym Targu. Obecnie instruktorka zajęć grupowych fitness oraz instruktorka kulturystyki w klubie FitUp. W pracy instruktora najbardziej ceni sobie możliwość rozwoju, ciągłego podnoszenia swoich umiejętności oraz bliski kontakt z ludźmi. Aktywny tryb życia i miłość do dobrego jedzenia popychają ją do tworzenia szybkich i zdrowych dań.