Wołowina z pastą z awokado i świeżą surówką

Składniki:

  • 150 g wołowiny – u mnie był udziec (niepakowana)
  • ½ dojrzałego awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ogórek kiszony
  • ½ średniej marchewki
  • ½ średniej białej rzodkiewki

Przygotowanie mięsa:

Do miseczki wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, do tego szczypta soli himalajskiej, pieprzu czarnego i obtaczamy mięso z obu stron. Kolejno wkładamy na grill (u mnie zamykany) na ok. 5–6 minut. Jeżeli nie macie zamykanego, to trzymamy po ok. 3 minuty z każdej strony.

Przygotowanie pasty:

Do miseczki ręcznego blendera wrzucamy awokado, czosnek, ogórek kiszony i miksujemy na jednolitą masę. Marchew i rzodkiewkę ścieramy na tarce. Wszystko razem wykładamy na talerz. Łączny czas przygotowania dania to ok. 12 minut. Tak oto w krótkim czasie powstaje smaczny obiad Low Carb.

 

img_9894

O autorze:
Andrzej Bogdał
Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach na studiach magisterskich oraz podyplomowych ze specjalizacją żywienie i suplementacja osób aktywnych w sporcie. Uczestnik wielu szkoleń, warsztatów oraz konferencji sportowych. Na co dzień zajmuje się prowadzeniem treningów z podopiecznymi oraz doradztwem żywieniowym, organizuje obozy oraz eventy sportowe.

Fot. Katarzyna Milewska